Un program de antreprenoriat care îmbină turismul cu practicarea sportului în Reșița și Caraș-Severin.

Inițiat de
în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița.



Un program de antreprenoriat care îmbină turismul cu practicarea sportului în Reșița și Caraș-Severin.

Inițiat de
în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița.
Despre

Antreprenoriat în mișcare este o competiție prin care susținem dezvoltarea spiritului antreprenorial local și a turismului sportiv. Potențiali sau actuali antreprenori din Reșița, Caraș Severin și alte zone sunt încurajați să își extindă sau să dezvolte de la zero o idee de afacere locală, care conectează turismul cu practicarea sportului, în zona Caraș-Severin.

Cine poate participa?
În programul Antreprenoriat în mișcare poate aplica oricine dorește să intre în lumea antreprenoriatului prin lansarea unei idei de business de la zero sau prin dezvoltarea unei afaceri existente în Reșița sau Caraș Severin către turismul sportiv.

Criteriile definitorii?

  • Afacerea pe care vrei să o pornești sau dezvolți să susțină îmbinarea turismului cu sportul;
  • Să implementezi ideea de afacere la nivel local, în Reșița sau Caraș-Severin
De ce să te înscrii?

01

Participi la întâlniri cu experți

Vei avea ocazia să îți creezi o bază solidă a noțiunilor esențiale pentru afaceri și să completezi cunoștințele antreprenoriale existente cu un set de idei, surse de inspirație de la experți și antreprenori naționali și locali, care te vor ajuta să aduci propria idee de afacere într-o formă cât mai clară și cu potențial ridicat de implementare, până la finalul programului.

02

Testezi ideea de business

Fiecare întâlnire din program îți va da ocazia să îți testezi ideile cu care ai aplicat prin exerciții alături de specialiști și antreprenori cu expertiză.

03

Creezi conexiuni

Fiecare întâlnire din cadrul programului va aduce în scenă invitați cu experiența necesară să pună o idee în mișcare și să o transforme într-o idee de succes. Astfel, vei avea ocazia să creezi primele conexiuni cu oameni din universul antreprenoriatului, locali și naționali, și să intri în contact cu cei mai noi membri ai comunității RO Bike Valley.

04

Obții finanțare

La finalul programului, dacă propunerea ta de business este cea mai fezabilă pentru implementare și răspunde cel mai bine criteriilor de evaluare din program, poți obține o finanțare de 10.000 de euro din partea Decathlon România, pentru a pune afacerea în mișcare.

Ce căutăm?

În programul Antreprenoriat în mișcare încurajăm propunerile de afaceri care dezvoltă turismul sportiv din Reșița și Caraș Severin.

De exemplu, afaceri care presupun:

Petrecerea timpului liber și explorarea turistică prin practicarea sportului: trekking, ciclism, canoeing, paragliding, hipism, alpinism și altele;
Pachete turistice pentru inițierea în diverse sporturi adecvate zonei;
Dezvoltarea sau extinderea de facilități de cazare pentru a încuraja practicarea sportului;
Servicii sau produse care oferă experiențe din domeniul sportiv turiștilor;
Servicii conexe care susțin turismul sportiv – agenții dedicate, reparații, zone de agrement, rental și altele;
Produse care susțin practicarea turismului sportiv;
Organizarea de evenimente locale sportive, care cresc numărul turiștilor.

Cum alegem ideile?

Relevanță
Demonstrarea nevoii identificate în comunitatea în care se dorește a fi implementată ideea de business - (date din studii, cercetări, analize constituie avantaj) și modalitatea prin care proiectul răspunde acesteia. Claritatea nevoii descrise, identificarea problemei relevantă pentru comunitate, încadrarea propunerii în domeniul programului.

Impact și inovație
Proiectul propus trebuie să aibă menționate rezultatele estimate prin implementare propunerii, să evidențieze care vor fi schimbările potențiale generat pe termen mediu și lung și cine vor fi beneficiarii direcți și indirecți ai proiectului. De asemenea, propunerea trebuie să prezinte o soluție inovatoare pentru domeniul turismului și sportului, să fie original, diferit de abordările existente.

Soluție & Fezabilitate
Obiectivele setate pentru propunerea de business trebuie să fie specifice, măsurabile, tangibile, realiste și încadrate în timp. Se urmărește claritatea descrierii proiectului și a soluției pe care o oferă pentru nevoia identificată în comunitate.

Sustenabilitate & Buget
Se va urmări măsura în care rezultatele, efectele, activitățile sau acțiunile din cadrul propunerii de business au potențial să reziste în timp și după încheierea finanțării. Acest criteriu este echivalent cu potențialul de susținere a efectelor proiectului, prin crearea unor comportamente, structuri sau mecanisme funcționale, posibil de extins.

Calendar

01

13 septembrie - 18 octombrie (23:59)
Înscrieri

Perioada de înscriere a propunerilor de afacere în cadrul programului.

02

19 - 22 octombrie
Evaluarea proiectelor înscrise

Juriul evaluează fiecare înscriere conform criteriilor.

03

25 - 26 octombrie
Anunțarea participanților selectați pentru program

Fiecare participant selectat va fi anunțat telefonic & pe email că este selectat pentru a intra în program.

04

31 octombrie - 13 noiembrie
Start program Antreprenoriat în mișcare

Vor avea loc întâlnirile de lucru dintre participanți și experții din program.

05

14 noiembrie
Pitching day

Va avea loc evaluarea proiectelor de afacere conturate în perioada întâlnirilor din cadrul programului, alături de experți și antreprenori.
Participanții vor susține o prezentare a proiectului de business în fața juriului și vor răspunde la întrebări.
În urma prezentării, juriul va alege proiectul de business câștigător.

06

15 - 20 noiembrie
Anunțarea proiectului câștigător

Juriu
Raul Buzgar
Production Country Leader Decathlon
Cu o experiență de 12 ani în domeniul producției în cadrul Decathlon, Raul a acumulat cunoștințe din toata zona de dezvoltare, industrializare și producție de serie a echipamentelor sportive.

După mai mulți ani petrecuți în Franța pe global purchasing și în China unde a dezvoltat o nouă activitate de producție pentru rețeaua Decathlon, Raul s-a întors în Romania unde este responsabilul biroului de aici.

Responsabilitatea echipei sale este de a asigura disponibilitatea produselor Decathlon la cea mai bună valoare, pentru toata rețeaua magazinelor Decathlon din Europa. Principala activitate fiind producția de biciclete, unde lucrează în continuare la dezvoltarea unui concept de economie circulară.
Florin Ghindă
Fondator RomâniaPozitivă.ro
Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training, facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro, circa 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006.

Florin are aproape 20 ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, business model, train the trainers & facilitators, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding.
Ildiko Pataki
Consilier pentru Politici Educaționale la Primăria Reșița
Ildiko Pataki face parte dintr-un colectiv care îmbrățișează inovarea in toate domeniile pentru a genera schimbarea în bine a comunității. Se inspiră și este motivate de experiențe noi, care conectează dezvoltarea economică și calitatea vieții locuitorilor cu acces la educație, cultură și sport.

Îi place să construiască noi contexte de dezvoltare pentru diferite domenii – educație, management, dezvoltare comunitară, diversitate și incluziune și încurajează orice demers pentru o viață sănătoasă și prietenoasă cu mediul. Își dorește în continuare să crească numărul celor care merg cu bicicleta, a pistelor și traseelor dedicate celor care au o pasiune pentru sport.
Simina Kovacs
Antreprenor
Simina Kovacs este antreprenor încă din 1999 și pe parcursul timpului a oferit consultanță în proiecte de management și turism, a fost trainer pe zona de soft skills și dezvoltare personală și partener în diverse proiecte internaționale, cu rol de manager și trainer. Mai mult, Simina a participat la elaborarea strategiei Canalului Bega și a orașului Buziaș, iar în prezent administrează o pensiune turistică cu specific activ, sportiv și de aventură, completând pasiunea ei pentru ski alpin, ski de tură, studiul limbii chineze și neurobiologie.

Motto-ul Siminei este: Dacă faci ce-ți place cu pasiune, viața este minunată!
CÂȘTIGĂTOR
Marele premiu de 10.000 de euro, din prima ediție Antreprenoriat în mișcare, a fost obținut de:

Raul Cojocaru, alături de partenera sa Cristina Galescu, cu proiectul Move Mountains – prin care își propun extinderea afacerii existente.


Felicitări!

Rămâi aproape și descoperă și alte initiative RO Bike Valley.
FAQ – Antreprenoriat în mișcare
Despre înscrieri
Criterii de participare
Programul Antreprenoriat în mișcare este dedicat tuturor celor care vor să dezvolte o afacere de la zero sau să o scaleze pe cea existentă către turismul sportiv, atâta timp cât propunerea de afacere va fi implementată în Reșița sau Caraș-Severin.
Da, atâta timp cât ideea de business este propusă pentru implementare locală, în Reșița sau Caraș-Severin.
Da, atâta timp cât participanții pot fi prezenți la sesiunile de întâlnire derulate pe perioada programului și ideea de business cu care aplică este propusă pentru implementare locală, în Reșița sau Caraș-Severin.
Sesiunile de întâlnire desfășurate în cadrul programului Antreprenoriat în mișcare reprezintă etapa principală prin care fiecare participant trebuie să treacă pentru a finaliza competiția și a avea șansa de a câștiga premiul cel mare – finanțarea de 10.000 de euro pentru ideea de business propusă.

Odată selectat pentru program, participantul va semna un acord pe propria răspundere că va participa la întreaga sesiune de întâlnire organizată în cadrul programului. Dacă participantul nu se va prezenta la prima sesiune, se va considera că a abandonat programul. Mai multe detalii despre aceste criterii pot fi accesate în regulamentul de aici.
Participanții din program trebuie să fie prezenți obligatoriu la prima sesiune și să nu lipsească la mai mult de două sesiuni.
Criterii de gestionare pentru premiul cel mare
Acordarea finanțării de 10.000 de euro se va face strict pe baza criteriilor stabilite de juriu (care pot fi accesate în regulamentul disponibil) și în urma participării la sesiunile de coaching și a dezvoltării planului de business alături de experții din cadrul programului.

Finanțarea nu se bazează pe criteriile mai sus menționate în întrebare.
Alte curiozități
În juriu vor fi patru reprezentanți cu arii de expertiză diversă, care vor juriza propunerile finale ale participanților. Printre aceștia se numără: un reprezentant Decathlon România, un reprezentant Primăria Reșița, unul dintre antreprenorii invitați și un expert alături de care vom derula programul.
Programul se desfăşoară conform următoarelor perioade:

• Perioada de înscriere a propunerilor în program: 13 septembrie - 18 octombrie 2021, până la ora 23.59;
• Proiectele vor fi evaluate de către un juriu format din reprezentanți ai Decathlon, Primăriei Reșița, echipei de traineri și antreprenori care vor susține cursul, în perioada: 19 - 22 octombrie 2021, până la ora 23:59;
• Data de anunțare a participanților selectați: 25 - 26 octombrie 2021, ora 23:59.
• Sesiunile de întâlniri se desfășoară în perioada 31 octombrie - 13 noiembrie 2021;
• Prezentarea proiectelor de afacere va avea loc pe 14 noiembrie 2021;
• Câștigătorul finanțării este anunțat pe 15 - 20 noiembrie 2021;
• Perioada de utilizare a finanțării și implementare a ideii câștigătoare este de un an calendaristic de la primirea finanțării.
Suma obținută de câștigătorul programului trebuie utilizată în primul an după finalizarea programului Antreprenoriat în mișcare.
Partenerul programului, Primăria Reșița, va urmări progresul inițiativei câștigătoare și se va conecta recurent cu antreprenorul local pentru finalizarea planului propus.
Programul se desfăşoară în perioada 13 septembrie – 20 noiembrie 2021 și va avea o perioadă de înscriere a Proiectelor în Program, o perioadă de evaluare a Proiectelor înscrise în Program, o dată de anunţare a Participanților selectați și o perioadă de Sesiuni de întâlniri și anunțare a proiectului câștigător.
Contact
Pentru mai multe detalii ne puteți scrie pe:

contact@antreprenoriatinmiscare.ro

scrie-ne